Kuoro1

”Kuoro”- teos Mikkelissä muutti varastoon

 

”Kuoro”- teos pystytettiin Peitsarin koululle Mikkeliin vuonna 1985. Koulu oli juuri valmistunut ja teos sijoitettiin sen sisäpihalle. Veistoksen toteutuksessa olivat mukana Pieksämäen ammatillinen kurssikeskus ja Aurajoki OY:n Mikkelin toimipiste.

Kävin kuvaamassa veistosta syksyllä 2019, jolloin Peitsarin koulu ei ollut enää käytössä. Sisäilmaongelmista kärsivä koulu oli siirtynyt Mikkelissä väistötiloihin. Teoksen siirtäminen oli ollut Mikkelin taidemuseon taholta ohimennen puheena aiemmin syksyllä 2019.

Kuvausta seuraavana päivänä otin yhteyttä taidemuseoon ja esitin, että teos siirrettäisiin pois tyhjillään olevan koulun pihasta ennenkuin se vahingoittuisi muutostöiden ja muiden topimenpiteiden johdosta. Kuoro-teos siirrettiin tiistaina 26.11.2019 Mikkeiln taidemuseon taideteosten säilytystilaan.